Slut på äventyret

10/7 2019

Plötsligt är vi här, tillbaks på Bali med båten full av packade väskor. Om några timmar flyger Maria och barnen hem till Sverige. Efter 13 månader och 11 dagar är äventyret nu slut. Barnen har räknat dagarna till hemresan och längtat. De saknar huset, leksakerna, kompisarna, maten – hemmalivet. Vi vuxna saknar också vissa saker men längtar inte tillbaks till vardagen. Det ska bli underbart att handla i en välsorterad matvarubutik, gå långa promenader, frysa lite lagom och sätta på sig en kofta. Hemma väntar ett tomt hus där allt ligger nerpackat i lådor i källaren, till och med sängen är undanstoppad. Ingen bil, inga kläder men i kylen väntar iallafall favoritosten, salami och falukorv. Tack Natalie och MatHem.

Den senaste tiden har vi haft riktig semester på våra favoritöar Gili Air och Gili Asahan. Vi har frossat i italienska delikatesser, druckit limoncello och ätit gelato var och varannan dag. På Gili Asahan finns en supermysig italiensk restaurang där man kan hänga i timmar och slappa eller spela sällskapsspel. Vi blev stammisar. På kvällarna gick vi promenader runt ön. I solnedgången varvades stränder med krossad korall, klippor och kullar. En egen bubbla långt ifrån den övriga världen.

Sista seglingarna har bjudit på härlig medvind. Mellan Lombok och Bali hamnar vi mitt i en enorm flock med delfiner. Hundratals små delfiner simmar förbi båten och då och då hoppar de flera meter upp i luften och landar igen med stora plask. Vackert!

Rickard ska stanna på Galeforce. Om några dagar kommer polaren Pontus som ska hjälpa till med seglingen upp till Singapore. Det ska också bli skoj 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria