Dykning med hajar

Nu är vi 4 certifierade dykare i familjen. Grattis Alice och fantastiskt bra jobbat! Det var en målmedveten Alice som började sin utbildning för 4 dagar sedan och hon fixade det. Praktiska övningar och dyk i tre dagar och sedan teoriplugg på kvällarna. Dykstället Scuba Republic har varit riktigt bra. Enkelt, billigt, en fantastisk instruktör och ett mysigt lunchställe. Instruktören Dana, en 35-årig tjej från Tjeckien, tog sig an Alice med ett leende. I början var det lite svårt med kommunikationen, men på tredje dagen snackar Alice engelska som om hon aldrig gjort något annat.

Vi andra turades om att dyka med Alice. En vuxen dyker och den andre snorklar med Viktor. Vilka dyk vi fick! Äntligen får vi se hajar, blacktip-hajar och de lustiga wobegonhajarna. Blacktip hajarna ser ut som man föreställer sig en haj, majestätiskt glider de fram i vattnet som om de äger revet. Wobegonhajen ligger stilla på botten, gärna under en sten, väl kamouflerad med platt huvud, enorm mun och skägg. Vi dyker på fem olika dyk-siter som alla är riktigt bra. Förutom hajar ser vi sköldpaddor, stora muränor, stim med barracuda, napoleon rass, GTs och magisk korall. Stora områden med mycket mer färg och variation än vi sett tidigare. Vackert!

Viktor har verkligen blivit en fisk i vattnet på sistone. Han hoppar i från kanten och snorklar själv runt båten. Och han tycker det är fantastiskt roligt. Nu har vi badat 300 dagar i rad och det är fortfarande lika roligt.

Ikväll är det dykfest för Alice och imorgon bitti lättar vi ankar för ön Airborek. Fortsatt snorkling och spaning efter manta rays står på schemat.

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria

3 comments

Rickard, kan man nå dig på Mail eller sms eller annat sätt?

Madeleine Lundevall

Åh så underbart ni har det, vilka bilder! Och grattis Alice till dykarcertifikatet!
Här regnar det och är ganska kallt. Vi packar för fullt för att åka ännu längre norr ut; Hurtigrutten från Kirkenes till Bergen.
Det ska bli spännande.
Kram
Madeleine och Jerry

Rickard & Maria

Alice var så duktig med dykningen. Jätteroligt att hon klarade det. Ha det så bra på Hurtigrutten!
Kramar
Maria och Rickard