Tillbaka på havet

Vi har precis lättat ankar från ön Lembongan och är på väg tillbaks till Bali. Solen skiner, det är ingen vind, havet är stilla och vi går för motor. Vi har lite ström med oss och gör 6-7 knop. Maria ropar till Rickard som sitter på toa ”Det är stora strömvågor föröver”. En minut senare gör vi över 13 knop och stora vågor sköljer över oss. Rickard får en kalldusch saltvatten genom takluckan på toaletten. En våg sköljer in genom köksfönsterna och några sängar blir också blöta. Vi springer omkring som yra höns, stänger luckor och säkrar båten. Rickard åker bergochdalbana på toaletten. 5 minuter senare är allt över. Havet är stilla vi gör 5-6 knop, solen skiner och vi känner att vi lever.

Det är härligt att vara hemma på Galeforce ingen och tillbaka på havet. Efter att ha installerat oss på båten och roat oss med surfskola på Kota Beach i två dagar var det dags att ta en liten provrunda för att testa båten innan vi får besök av Viktors bästa kompis Marlon med storasyster Jennifer och mamma Anna som ska segla med oss i två veckor. Det börjar bra. Vi startar motorerna, krokar loss från bojen, gasar – och kommer ingenstans! Vi får hjälp att kroka fast i bojen igen. Rickard dyker på propellrarna i Serangans grumliga vatten. Propellerbladen har blivit till stora klumpar av havstulpan. Efter en halvtimmes hackande är de propellrar igen. Vi krokar loss för andra gången och fiser iväg ut på havet. Styrbord motor trasslar – det kommer inget kylvatten. Då är det skönt att ha två 🙂 . Rickard byter impeller och spänner drivremmen. Inget hjälper. Efter att ha rensat vattenintaget från en ordentlig propp havstulpaner sprutar den som vanligt igen. För att klara av så många nybörjartabbar som möjligt innan gästerna kommer passar vi även på att trassla in styrbord propeller i en bojlina vid ankring i luriga strömmar.

Viktor frågar varje dag hur många dagar det är kvar innan Marlon kommer. Ikväll är det äntligen dags! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria

2 comments

Hej!
Sitter i bilen hemma i Sverige nu… Slank in på bloggen – vad lustigt att läsa om vad som hände precis innan vi kom. Nu verkar haft ett par svettiga dagar… ?
Tack för en helg makalöst fantastisk semester!!!!!!
Massa kramar ❤️

Rickard & Maria

Tack själva! Det har varit så himla roligt!!! Du är så cool som kom hela vägen till Bali själv med barnen! ❤️