Gästinlägg 2 – Efter stormen

Efter stormen var det fortsatt vågigt i Medana bay Marina. Natali var sjösjuk så hon och en pojke i taget bodde på hotell.

 

På Rasmus fyra års födelsedag firade vi med att åka till Lombok Elefantpark. Det är en jättefin djurpark där man får köpa en korg med frukt och mata djuren med, och komma väldigt nära de flesta djuren.

Det var papegojor som sattes på våra axlar, elefanter, ödlor och ormar som vi fick klappa på. Dvärgflodhästar som man fick mata på nära håll. Och framför allt Orangutanger, en vuxen som vi fick skaka hand med och sitta bredvid, och två ungar som vi fick leka med i en halvtimme. Den minsta var 8 månader och var lätt att leka med. Den lite större var ett år och ganska stark och oberäknelig.

 

Efter ett par dagar till i Medana bay Marina lämnade vi Galeforce där och tog en lokal båt till Gili Air 4 dagar och Gili Trawangan 4 dagar.

Vi cyklade runt öarna och snorklade med de stora sköldpaddorna.

 

När vi kom tillbaka såg vi att Galeforce hade fått skador. Vi gissar att bojrepet har gått av.

Marinan sa att de skulle laga skadorna, vilket de gjorde på tre dagar.

Vi besökte ett vattenfall en av dagarna och var i Sengigi en dag.

 

När vi seglade tillbaka mot Bali startade vi före soluppgången. På eftermiddagen fick vi sällskap av delfiner i en halvtimme. De hade inga problem att hängs med i 7 knop i genomsnitt.

 

Vi stannade vid Lembongan en heldag. Efter lunch puttrade vi runt med gummijollen till norra landtungan för att snorkla. Där råkade vi träffa en mangrove-guide som tog oss med på spångar genom mangroveskogen till en båt som han stakade fram med en lång bambustör genom mangrovekanalerna, ofta med heltäckande bladverk och rötter överallt.

Intressant och rofylld båttur där vi såg en meterlång ödla som hade vilat i en båt och kravlade snabbt ner i vattnet när vi kom förbi.

På vägen tillbaka 5 km med jollen blev det värre med motvind, krabb sjö, grunda områden och brytande vågor.

 

Nu är vi tillbaka på Bali.

Natali har fått feber 38,6*C.

Vi har 3 dagar kvar att kolla in Bali innan vi ska flyga hem.

Vi är på ett hotell i Kuta och tänkte ta en dagstur till Ubud.

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria

2 comments

Bengt & Carin

Hej Claes o övriga familjen!
Vi förstår att ni har upplevt en hel del strapatser under er seglats i Västindiska
ö-världen. Trots alla stormar och missöden har ni ju trots allt upplevt en hel del minnesvärda saker. Carin tycker dock att hon tog rätt beslut då vi tackade nej till er vänliga inbjudan. Vårt deltagande hade säkert inte underlättat situationen. Hoppas nu att ni får en lugn avslutning på semestern och en angenäm hemresa.
Varma hälsningar
Carin & Bengt

Madeleine Lundevall

Njut så mycket ni kan av dagarna på Bali och välkomna hem!
Idag har vi nollgradigt och strålande sol från en klarblå himmel här i Stockholm.
Hoppas det håller i sig!
Kram
Madeleine och Jerry