High Peaks Farm

Det är ljummen kväll. Klockan är 8 och det är fortfarande ljust. Vi sitter på verandan utanför vårt eget lilla hus på en bondgård mitt ute i ingenstans på Nya Nyzeeländska landsbygden, dricker ett glas chardonnay och njuter av utsikten, berg, ängar och betande boskap. Barnen leker med en hundvalp. Här finns inget internet. Det går inte ens att ringa på mobiltelefonen. Vi fördriver dagarna med att gå långpromenader, picknicka, mata åsnorna, spela Yatzy och bada i poolen.

High peaks farm är en högt belägen bondgård på 400 hektar med mestadels brant sluttande betesmark. De har kor och får samt några höns, åsnor, getter, en gris och tre hundar. Bonden Stewart är uppvuxen på gården som varit i hans familj i generationer. Han tog med oss på en åktur i en liten terrängbil för att titta på ägorna. Vilken åktur! Skumpigt och brant, det gällde att hålla i sig och inte titta ner. Läskigare än berg-och-dal bana. Men vilken utsikt vi fick på toppen :).

Resan hit var också ett äventyr. Vi hade inte riktigt förstått hur avsides gården låg när vi bokade lite på slump i sista minuten. Bonden gav en lång krånglig vägbeskrivning på mail som vi inte brydde oss så mycket om då GPS och Google maps brukar funka. Sista vägen som fanns med på kartan låg dock en dryg timmes bilfärd från gården. Vi fortsatte i 20 km/h på knaggliga grusvägar i skymningen och kände oss snart ganska vilsna. Utan mobiltäckning och ingen att fråga började vi planera för en natt i bilen. Till sist hittade vi en människa och fick veta att vi faktiskt var på rätt väg med ca. 20 minuter kvar.  Vi fortsatte i mörkret men stoppades snart av 5 förrymda kossor som stod på vägen. De blev skrämda av bilen och började springa. 5 i bredd galopperade de framför oss. Vi hade ingen möjlighet att komma förbi och skrattade så vi grät. Till sist kom vi dock fram och möttes av ett oroligt värdpar som befarat att vi kört vilse. Vilka gulliga människor! De hade fyllt kylen med mat åt oss och en annan dag stod en korg med färska ägg, plommon och bröd utanför dörren.

Imorgon åker vi vidare söderut. Vi får se var vi hamnar 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria

4 comments

Underbart!!!
Det ser helt fantastiskt ut ?

Rickard & Maria

Ja, NZ är verkligen härligt ?

Madeleine Lundevall

Vilka äventyr! Det måste ändå vara underbart för er att ha fast mark under fötterna och bo i ett riktigt hus!
Idag har vi det lite vårliknande här i Stockholm. Mycket av snön har smält bort och det är inte med risk för livet man går på trottoarerna, så länge det nu varar… Och alldeles nyss såg jag snödroppar på Adolf Fredriks kyrkogård så det finns hopp!

Rickard & Maria

Ja, det är faktiskt härligt att bo i ett hus. Så mycket plats och hur mycket vatten som helst att slösa i kranen. Skönt att vintern börjar gå mot sitt slut där hemma.
Kram Rickard och Maria