Genom Malackasundet

Det är 30+ ute men underbart svalt och skönt i båten. Vi ligger i Puteri Harbour, Malaysias nyaste marina, ett stenkast från Singapore, och kör AC:n för första gången. Efter fyra dagars segling genom Malackasundet har vi de senaste dagarna levt lyxliv i marinan och slösat syndigt med sötvatten vid både disk och dusch.  Allt är nytt och fräscht men marinans Wifi funkar inte och 2 av 2 torktumlare är ur funktion, vi är ju trots allt fortfarande i Malaysia.

Det var fyra härliga dagar till sjöss utan vågor med blandad vind. Harmoni. Ett kort stopp i Malacka stad hann vi också med. En levande stad med spännande historia. För 3-4 hundra år sedan var det världens mest trafikerade hamn och en knutpunkt för handeln mellan Asien och Europa. Vi gick på museum, njöt chokladmuffins på Starbucks och åt för första gången god genuin Malaysisk mat på en mysig restaurang.

Igår var vi på Legoland. Jo, det finns faktiskt ett här borta i Asien också. Det var så roligt, vackert och välgjort. Viktor var i extas över stort och smått och hela familjen hade en toppendag.

Skolan rullar på, även om nyhetens behag har avtagit. På svenskan har vi under flera veckors tid jobbat med att skriva en spännande berättelse, inspirerade av alla deckare som tjejerna har slukat under resan. Nu är de klara och imorgon är det ”book release” med högläsning, praliner och bubbel (vatten).

På måndag tar vi bussen till Singapore för specialinköp till båten och ännu mer lyxliv. Efter det har vi siktet inställt på Anambas. En grupp paradisöar mellan Singapore och Borneo som tillhör Indonesien. Vi längtar så efter kristallklart vatten, korallrev och fiske. Det blir vår första längre seglats över öppet hav och första stopp i Indonesien. Det är en del byråkrati att sätta sig in i och förberedelserna är i full gång. Om någon vill mönstra på och hjälpa till med överfarten så kan vi behöva en extra nattvakt ombord. Vi kastar loss om cirka en vecka. Vill du följa med?

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria

1 comment

Legoland, vilken klassiker… Ett paradis för barn på långresa 🙂
På vår jordenruntresa var vi på Legoland i Hong Kong vilket också var väldigt uppskattat.
Anambas ser ju helt makalöst härligt ut. Speciellt en dag som denna i Stockholm som är regntung och grå.
Till vi hörs igen, ha det bättre än bäst!!!
//Ante & Agnes