Gennakersegling

Regnet smattrar mot båttaket, som varje natt i den här delen av världen under sydvästmonsunen. Men det gör inget för nu är alla fönsterluckor täta och vi kan sova lugnt i alla väder. I några få dagar stod vi faktiskt med tom lista över prio ett fix på båten. Idag seglade dock en nykomling upp. Sötvattenpumpen dog. Vilket betyder inget rinnande vatten ombord. Det är lite jobbigt.

I övrigt är vi rätt trötta på Malaysia. Visst finns det guldkorn som Kuala Lumpur där skyskrapor varvas med mysiga parker och bra shopping. Där allt känns välplanerat och fräscht, i stark kontrast till resten av landet. På andra änden av skalan har vi Port Klang som tar pris i omysighet. Marinan ligger ett par distans uppströms en smutsig, stinkande flod. Allt är förfallet och skräpigt.

Nu är vi i Port Dickson, en gammal stad med militärisk bakgrund och en del hyfsade stränder. Idag gjorde vi ett första försök att ta oss till en av stränderna med taxi, men glömde väskan med badkläderna vid jollen. Något modfällda strosade vi längs stranden och hittade i alla fall en mysig restaurang som faktiskt hade god mat. Det är ganska sällsynt här i Malaysia. Vi kommer att besöka den igen.

Ombord på båten forsätter tjejerna att sluka böcker. Imorgon är det ny bokfest med sällskapsspel och godsaker. Viktor har lärt sig simma hundsim, men vägrar bestämt träna på riktiga simtag. Annars är han en glad hjälpreda som vill mecka båt med pappa och hjälpa till med segling och ankring och allt annat ombord.

Vi har tagit ett par regäla skutt söderut och haft riktigt fin segling. Vi har för första gången använt gennakern. Det var på en lång dagsetapp på 78 NM då vi verkligen behövde göra några extra knop. Vi hade perfekt vind i ryggen och gjorde som mest dryga 13 knop. Vi seglade från soluppgång till solnedgång och hade en fantastisk dag.

Nästa stopp blir Malacka.

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria

6 comments

Trots att Malaysia inte bjuder till så ser ni ut att ha det helt fantastiskt härligt 🙂
Vad är nästa resmål, Singapore eller tillbaka till Thailand?
Mvh Ante

Rickard & Maria

Halloj Ante!
Det är synd att klaga 🙂
Vi drar vidare till Singapore och sen blir det kanske Anambas öarna. De ska vara fina och fortfarande ganska outforskade. Inte så lätta att komma till om man inte har egen båt 😉

Vad fint det är! Supermysigt har ni det på båten, fina utsikt och trevliga bilder. Hoppas att ni får sötvattenpumpen igång snart.

Rickard & Maria

Hej Natali! Ny sötvattenpump är på plats nu. Underbart att kunna diska och tvätta händer igen 🙂
Hoppas ni har det bra där hemma och att allt går bra med nya båten.

Johan Rönblom

Ni verkar ha det härligt. Kul att se gennakern.

Vi köpte Bavaria 39an i Lysekil. Nu har vi seglat två ganska hårda dagar, och sedan blev vi inblåsta i Falkenberg av stormen Knud. Vi får fortsätta runt Skåne när Knud har blåst förbi.

Båten är iallafall lika fin som på bilderna och känns rymlig. Den seglar helt ok i ca 7 knop. Bra med rullmast och bogpropeller på en så här stor båt.

Rickard & Maria

Hej Johan! Spännande med nya båten. Bilderna är verkligen superfina. Rullmast och bogpropeller låter ju toppen. Läskigt med storm! Hoppas hemfärden går bra.