Vidare söderut

Vi seglar vidare söderut längs Malaysias västkust, eller seglar och seglar, än så länge har vi inte haft vädret med oss. Antingen är det sol och stiltje eller för mycket vind och regnbyar. Vi måste ta hjälp av järngenuan. Men dieseln är billig och vi har det ganska bra ändå. Någon fisk har vi inte fångat sedan vi kom till Malaysia trots åtskilliga försök. Havet är grumligt och några koraller syns inte till. Men det finns mysiga ställen här ändå.

Telaga var charmigt med många små restauranger, riktigt fina utflyktsmål och gott om trevliga båtgrannar.  Vi träffade Mike and Gay, som vi träffat tidigare i Phuket, två supergulliga pensionärer från Australien som byggt sin egen båt, Expeditus, för snart 40 år sedan i sann hippieanda och seglat jorden runt långt innan GPS och många andra hjälpmedel som vi idag ser som en förutsättning. De seglar fortfarande i samma båt, katten är med, och de delar generöst med sig av sjökort, historier och goda råd.

Några av höjdpunkterna i Telaga var utlfykten upp på Langkawis högsta berg. En brant gondollift lyfte upp till 700 meters höjd. Fantastisk utsikt! Samt att bada i ”7 Wells Waterfall”. Efter en svettig klättring upp till vattenfallet var det underbart att bada i kallt klart sötvatten som forsade ner genom ett antal runda pooler som var perfekta att ligga och plaska i.

Penang med sin lyxiga marina var också ett trevligt stopp trots att Rickard blev magsjuk (igen!) och världen stannade i några dagar. Efter att ha blivit ordentligt myggbitna de första nätterna i marinan fick vi myggnäten på plats och klarade oss sedan bättre. Det var första gången på resan som vi haft bekymmer med mygg. När man ligger för ankar ute på vattnet är det sällan något problem. George Town, Malaysias näst största stad, bjöd på storstadsliv med shopping, skyskrapor och dyra restauranger. Vilken konstrast mot att ligga för ankar vid ensliga öar!

Lika skönt som att komma till storstan var det att lämna den. Vi är nu vid ön Pangkor, halvvägs mellan Phuket och Singapore och ligger återigen för ankar vid en fin strand. Här blir vi nog kvar ett par dagar och vilar upp oss innan vi återigen fortsätter söderut mot Malackasundet. Då hoppas vi på bättre segling och mer fisk 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria

6 comments

Så spännande att läsa om er äventyr. Vilka fantastiska platser ni besöker och att vädret leker ? Roligt att ni fått sällskap på resan ?
Det verkar att allt rullar på som planerat och det är jag glad för.
Fascinerande och inspirerande!

Rickard & Maria

Hej Natali! Det är så roligt att få kommentarer från dig! Annars skriver man och vet inte om någon läser.
Hoppas att allt är bra med er därhemma! Har ni börjat komma i ordning i huset? Stor kram

Ser mysigt ut…
Har ju köpt min 50 fortare men kommer inte iväg förrän nästa år. Utrustar för fullt.
Bosse hälsar.

Rickard & Maria

Hej Totte!
Vad roligt att du köpte båten! Då är drömmen inom räckhåll. ?
Vi har det supermysigt! Idag fick vi upp gennakern för första gången. Härligt!
Hälsa Bosse!

Hej ser att ni har det toppen och det är vi glada för
Här hemma börjar vi så smått förbereda för vinter igår hjälpte vi en som har lånat en båtplats av oss att ta upp deras båt.
Idag har vi tagit upp Antes båt. Bankas traktor får jobba.
Lek och jag åker till Thailand 20 okt och stannar 5-6 månader
Det känns att hösten börjar komma på allvar 8 till 10 grader på morgonen men fint på dagarna men Thailand blir perfekt nu. Erik och Ida fick en flicka i Lördags allt gick bra. Vi hörs
Ta hand om er

Lek Göran

Rickard & Maria

Hej Göran och Lek. Vad kul att höra från er hur allt är där hemma. Höst och kyla låter ganska härligt. Thailand i oktober och över vintern blir ju perfekt! Hälsa stort grattis till Erik och Ida!