Malaysia – Nytt land

Utanför båten är en vägg av tät djungel. Örnar cirkulerar över trädtopparna. Vi ligger ankrade i en vik alldeles ensamma. Vilken kontrast från de senaste dagarna då vi för fösta gången legat och trängts i en marina. Vi är i Malaysia. Nytt land, ny kultur. Spännande, men också lite vemodigt att lämna underbara Thailand.

Från Ko Phi Phi hade vi en härlig segling till Ko Rok Nok (40 NM) med bra vind och mycket fisk. Fyra fina tonfiskar drog vi upp. Lika roligt varje gång det nappar. Viktor är så engagerad i både fiskandet och ätandet av fisk. Tjejerna är mindre entusiastiska och tycker att det räcker med fisk en gång i veckan. Vi försöker begränsa till en gång om dagen. Ko Rok Nok regnade bort. Vi hittade i alla fall ett sätt att samla regnvatten med båttaket och fyllde vattentanken på en timme. Väldigt bra när watermakern trasslar. Tur också att snorklingen var bra. Vi såg bland annat en muräna.

Nästa segling till Ko Lipe (46 NM) bjöd på både oväder, stiltje och tre nya fina tonfiskar. På Ko Lipe låg vi ankrade alldeles intill ett korallrev med massor av fisk, en fin sandstrand och trevliga restauranger. Underbart!

 Efter Ko Lipe har vi inte haft någon vind alls och har istället puttrat runt för motor. Tur då att dieseln kostar 3 Ringgit/liter (6,60 kronor). Ganska mysigt och bekvämt att bara vara ute på sjön, utan vågor och seglingsbestyr. Båtskolan kan också fortlöpa mer som vanligt. Vi har inte heller fått någon fisk, men vi såg en val (alternativt en haj) alldeles intill båten. Vilket ståhej det blev.

Vi är nu inne på andra skolveckan. Första idrottslektionen besteg vi utsiktsberget på Ko Phi Phi. Svettigt men vackert! Det är fullt upp för oss vuxna att förbereda lektioner och fixa med allt. Tjejerna jobbar på duktigt och klagar högljutt om någon lektion missas. Samtidigt så bråkas det en hel del och lärarna ifrågasätts nog lite mer än fröknarna i skolan. Hur som helst så har vi ganska roligt allihop.

Nu ser vi fram emot att utforska Langkawis öar.

Hasta la vista!

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria

6 comments

Dennis Zikovic

Ett nöje att läsa om era äventyr varje vecka. Önskar er allt gott!
Hälsningar,
Dennis

Rickard & Maria

Hej brorsan! Kul att höra från dig! Vi har det toppen. Hoppas allt är bra med er där hemma.
Kram kram!

Johan Rönblom

Så det blev inte något besök i Burma innan ni åkte söderut? Tänkte ni ta det på vägen tillbaka efter Australien istället?
Är det roligt med stand up paddling brädan? Det ser trevligt ut.
Ska jag bara slänga era röstkort till riksdagsvalet?

Vi hade inflyttningsfest i lördags. Det var roligt att få förlänga matbordet hela 5 m längden.
Jag och Janne har lagt handpenning på en Bavaria 39 Cruiser. Vi ska hämta hem den 18 sep. Vi lutar åt att segla runt Skåne, men om det är dåligt väder kanske vi tar Göta Kanal ändå.
Kan man bifoga bilder här? Är det mail som är bäst att skicka bilder annars?

Rickard & Maria

Grattis till nya båten. Den ser fantastisk ut på bilderna du skickade. Burma får bli en annan gång. Vi drog direkt söderut istället. Paddle brädan funkar bra för tjejerna men är tyvärr för liten för mig och sjunker.

Kul med inflyttningsfest! Hade varit skoj att vara med.

Johan Rönblom

När man tittar på kartan här på hemsidan så ser man bara där ni är just nu. Det hade varit kul att se resrutten som ett streck, och gärna prickar där ni har stannat ett tag. Om det inte går att göra i GoogleMaps rutan så kanske det t.ex. går att göra en bild av kartan och rita in.

Rickard & Maria

Hej Johan. Kul att du kommer med förbättringsförslag. Vi har ungefär det du föreslår om du klickar på ”KARTA” i menyn längst upp på sidan. Där kan du också zooma med + och – knapparna uppe till vänster i kartan.