Still rookies

6/8 Ko Yao Noi

Efter sex dagar på båten är vi fortfarande rookies, men vi älskar det. Vi har nu seglat vidare till Ko Yao Noi. Seglingen har varit fantastisk. Lagom medvind, inga vågor och 7 till 13 knop. Det har också ösregnat, t.ex. mitt i ankringen vilket resulterade i dyblöta sängar då luckorna stod öppna. På tal om ankring. När vi skulle lämna Ao Yon fick vi inte bara upp vårt eget ankare utan även ett riktigt sjörövarankare som kättingen trasslat in sig i. Så kan det gå. Vid nästa ankring gick vi på grund. Läskigt, men ingen större skada skedd. Vi lär oss.

Ko Yao Noi är vackert. Det finns flera stränder på jolleastånd och även en liten ö. Vi har plockat snäckor, bestigit berg och börjat fiska lite men än så länge inget napp. Vi har även haft en religiös upplevelse av MARELD! Det är helt magiskt när jollen glider genom vattnet på natten och vågorna glöder. När man stänker i vattnet ser det ut som fyrverkerier, ringar av ljus breder ut sig på vattenytan. Sedan glittrar fingrarna av mareld. Vi blev helt nippriga hela familjen och tjejerna hoppade i och badade mitt i natten.

Det har blivit en del båtfix. Watermakern har trasslat, ankarvinchen funkade bara på ett håll (som tur var upp) och diverse småläckor i vattensystemen. Allt är löst, för stunden. Medan vi fixar slukar tjejerna böcker. Den utlovade bokfesten, efter 10 lästa böcker vardera, är redan avklarad med sällskapsspel, godis, chips och popcorn. Viktor fick också en fest när han övervann sin rädsla och äntligen vågade bada från båten. Det firades av med pannkakor och ännu mer sällskapsspel.

Imorgon bär det av till Ko Kudu Yai. Det ska bli härligt att segla igen.

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria

9 comments

Mitt ankarspel slutade också fungera… tog 5 timmar att plocka isär. Efter rengöring av kol och kollektor fungerar det igen.

Rickard & Maria

Hej Totte! Kul att höra från dig. Hur går det med seglingen? Köpte du båten? Kan vi följa dig på någon hemsida? Vårat ankarspel blev inte korrekt inkopplat efter avmastningen. Nu funkar det igen.

Hejsan sjörövare!
Det ser underbart ut ju! Jag har tagit mig en tur på ett par dagar här i ”kylan”, låg vid Vålön inatt. Gick därifrån vid fem nu på morgonen, och passerar nu Prästhushamn – med en jacka på ?
Hane’ gott!

Rickard & Maria

Hej Dino! Det låter också riktigt härligt. Här behövs ingen jacka. Nästan så man längtar efter lite kyla 🙂

Johan Rönblom

Härliga bilder varje inlägg! Ni är bra fotografer. Utsiktsbilden img_2403 är läcker.
Kul med video under segling också. Jag ser fram emot fler sådana.

Idag är andra dagen på jobbet för mig efter en månad semester. Sommaren i Stockholm är rekordvarm. Jag och Janne J seglade tre dygn med Vipan av Värmdö, er bok Hamnguiden var bra att ha med sig.

Rickards utbetalningskort är postat, kolla gärna att det kommer in på kontot.

Holländarna har flyttat in i ert hus nu. De är mycket trevliga. Storasystrarna gör redan framåtvolter på studsmattan. Men deras hund är äckligt långhårig. Rasmus är rädd så att han darrar när han ser den.

Kram från Johan

Rickard & Maria

Hej Johan! Stackars Rasmus. Hoppas han snart blir kompis med vovsingen. Det är lätt att ta bra bilder när det är så vackert. Visst är Hamnguiden bra. Nästan svårt att förstå hur ni klarat er utan.
Hälsa alla där hemma!

Logistikavdelningen genom Karin

Hej på er!
Hela avdelningen följer er på äventyret och vi tycker det är SÅ spännande! Vi vill gärna ha en ny uppdatering till varje fredagsfika 😉
Många hälsningar från Logistikkollegorna!
ps. Vi sms:ar en bild från dagens fika!

Hej ser att ni det toppen jättekul att följa er på ert stora äventyr
Göran och jag är hos mamma i Vålånger och bygger badrum.
Taket pappat vi väntar på plåt.
Imorgon börjar vi btädfodring.
Hoppas er resa fortsätter lika positiv som hittills vi följer er
Lek hälsar
Göran

Rickard & Maria

Hej Göran! Det känns tryggt att du hjälper mamma med badrummet i Vålånger. Hälsa Lek och alla andra.