Det blir bara bättre

Nu är det riktigt längesen. För tillfället befinner vi oss på en ännu finare ö än Koh Tao, Phi Phi Don. Men låt oss börja från början. Vi spenderade 6 dagar på Kho Tao, av dessa gick 4 åt till dykning. Vi kan numera titulera oss ”Padi Openwater Divers”. Men det gick inte helt smärtfritt. Vi fick 4 dyk på 10-15 meters djup på olika dykplatser. Mängder av koraller och fiskar i alla möjliga färger. Dagarna var intensiva och bitvis krävande med teori och undervattensövningar. Maria hade svårt för att andas utan mask (massor med vatten i näsan). Men det löste sig.

Resan gick sen vidare till Koh Pha-Ngan och Haad Rin, stranden där den omtalade festen Fullmoon-Party äger rum varje månad. Tanken var inte att stanna så länge, men med en fullmåne om 5 dagar tyckte vi det kunde vara värt att stanna.

Första natten hittade vi en läcker bungalow på en klippa med utsikt över Haad Rins strand. En lång, bred och vit sandstrand. Otroligt vacker, om det inte varit för alla turister och nedskräpandet från de eviga festerna.

Trots att man nästan fick bestiga ett litet berg för att komma till Bungalown fick man inte sova ifred från vare sig musik eller mygg. Morgonen var lagom rolig när vi upptäckte att myggnätet var fyllt av myggor som alla kalasat på oss under natten. Vi flydde!

Den nya bungalown var både billigare och bättre och vi fick dessutom trevliga grannar. Några av dem följde med oss på trecking dagen efter. Vi försökte nå Koh Pha-Ngans högsta punkt (627 m), men hittade den aldrig. Det blev en svettig och brant djungeltur ändå.

Utöver det gjorde vi en utflyckt till Mae Haad, en lång och fin strand på andra sidan ön. Mycket lugare, varför bodde vi inte här?

Trots möjligheterna blev kvällarna ganska lugna efter att Rickard första utekvällen hoppade genom en brinnade ring och brände sig på benet. Aj aj, inget bad på ett tag. Lagom till Fullmoon-Party blev Rickard magsjuk, spyr fran en taxi i farten och ligger sedan febrig resten av kvällen. Nice timeing!

Färdiga med Koh Pha-Ngan, Phuket nästa. En lång resa med båt och två bussar. Allt som allt 10 h. Båten var en rostig skorv med sjunkrisk, men annars bekväm. På första bussen fick inte alla sittplats och en av oss satt på golvet. På buss nr 2 hade vi turen att få sittplats (dock inte bredvid varandra), men sätena var skalade för dvärgaseater.

Vi gillade Phuket som stad. Bodde billigt och charmigt på en gammal Kinesisk bordell. Vi stannade bara över en dag då vi besökte 3 olika stränder bl.a. Patong. Stränderna var fina, men turistiga. Transporten till stränderna var blandad. Bussen långsam (10 km per timme), taxin dyr. Vi fann det bäst att lifta.

Nu är vi framme vid dagens datum. Imorse tog vi båten till Phi Phi Don. Första intrycket säger att detta är bäst. Sanden är lite vitare och havet lite grönare.

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria