Nu har det börjat

Nu är vi ute i den vida världen och ser oss omkring. Än sa länge har vi bara kommit Bangkok, men det är inte så bara. Det är nog den största mest vildvuxna och levande staden vi har sett. Höga skyskrapor blandas med tempel och plåtskjul huller om buller och ibland ligger dom vägg i vägg. Folket drar och sliter i en och vill att man ska köpa och göra än det ena och än det andra. Tuk Tuk förarna är värst som följer efter en var man går och frågar vart man ska. Annars är staden spännande. Maten är underbar. Det finns stånd längs alla gator där dom står på trottoaren och steker nudlar, kokar soppor eller säljer frukt. Allt är otroligt billigt. Du kan fa en måltid for 4kr och en halvtimmes taxiresa for 12kr. Vi bor på ett shyst vandrarhem på Kao San Road med egen dusch o toalett och en balkong utan dörr? för 35kr per person och natt.

Vi har försökt göra så mycket av Bangkok som vi orkat. Strosat omkring och tittat på sevärdheter som kungliga palatset och tempel, åkt båtsightseeing på floden och undersökt marknader. Vi har även sprungit runt en del på köpcentran och bland annat köpt en digitalkamera. Vi får se om vi lyckas lägga upp lite bilder.

Det här är våran fjärde dag i Bangkok och nu längtar vi efter havet. Vi ska bara avsluta denna text och äta lite ananas, sen tar vi tåget till Hua Hin.

Tschuss

Print Friendly, PDF & Email

Posted by Rickard & Maria